Over ons

Annemie Ewalts, arts algemene, orthomoleculaire kPNI en leefstijlgeneeskunde

Ik werk, na ruim 20 jaar ervaring als huisarts, sinds 1998 als arts in het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde te Amersfoort.

Mijn interesse in mijn werk van huisarts- en specialist richtte zich steeds meer op de vraagstelling waarom en hoe iemand ziek wordt en welke factoren in zijn leven daaraan bijdragen. Symptomen, als de taal van het lichaam om disbalans aan te geven leren begrijpen leidt naar de oorzaak van uw klachten en ziekteontwikkeling. En daarmee kunnen we ontdekken wat helpt om die oorzaken te behandelen en zo veel mogelijk te herstellen. Het zelfgenezend vermogen zo veel mogelijk versterken door de patiënt te motiveren om gezonder te leven en te behandelen met diverse methoden en middelen uit de wetenschap van de geneeskunde is mijn werkwijze. Deze puzzel met de patiënt oplossen en gezondheid herstellen motiveert mij in mijn werk. Zo nodig maak ik gebruik van farmacotherapie als uw klachten daar aanleiding toe geven.

Mijn medische opleiding en mijn werk als huisarts breidde ik uit met specialisatie in de geneeskunde voor verstandelijk beperkten en met klinische Psycho-Neuro-Immunologie. kPNI is een nieuwe medische wetenschap over de fysiologie en biochemie van psyche, zenuwstelsel, hormonen en het immuunsysteem. Aspecten uit de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde, reinigingskuren, hartcoherentietraining en zijnsgeoriënteerde begeleiding en mindfulness zijn onderdelen van mijn werk.

In verband met vergoedingen door de zorgverzekeringen ben ik geregistreerd lid van de AVIG: Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde, heb zitting in onderwijscommissies om Leefstijlgeneeskunde te doceren aan huisartsen en elke belangstellende arts, ben lid van werkgroepen van artsen gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Lyme en schildklierfunctiestoornissen en psoriasis.

Rolinka Otto-Verberne,  therapeut orthomoleculaire kPNI- en leefstijlgeneeskunde  

Sinds 2007 behandel ik patiënten waarbij ik de principes van de orthomoleculaire en leefstijlgeneeskunde inzet om op een zo natuurlijk mogelijke manier gezondheidsklachten te herstellen en om gezond oud worden mogelijk te maken. Ik ben blij met de samenwerking met Annemie Ewalts, arts en eigenaar van de Medische Praktijk voor Leefstijlgeneeskunde  en orthomoleculaire kPNI binnen ons Centrum voor Leefstijlgeneeskunde te Amersfoort.

Hoe werk ik:
Uw leefstijl en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Leefstijlgeneeskunde is daarop gebaseerd en wordt door mij ingezet om uw klachten te behandelen. Uw gezondheid kan hiermee flink verbeteren en met gezond oud worden kunt u niet vroeg genoeg beginnen. Enorm veel wetenschappelijke bevindingen onderbouwen dat.

Met leefstijlgeneeskunde spreken we uw geweldige zelf-genezend vermogen van uw lichaam aan. Dat vraagt van u inzet en ik leg u graag uit hoe u dat het beste kunt doen. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst over uw (on)gezondheid en uw voorgeschiedenis wordt duidelijk wat er met u aan de hand is, hoe dat gekomen is en hoe u daarvan kunt herstellen. Eventueel doe ik ook aanvullend laboratorium-onderzoek om uw diagnose duidelijker te krijgen. Naast leefstijladviezen tav voeding, beweging, ontspanning en inspiratie, specifiek voor uw klachten, gebruik ik ook specifieke supplementen om therapeutische effecten te bereiken. Supplementen zijn geconcentreerde voeding, waarmee uw herstel vlotter kan gaan.

Ik vind het prachtig dat mensen steeds vaker bereid zijn om te investeren in hun gezondheid en de verantwoordelijkheid voor behoud en of herstel van hun hun lichamelijk en mentaal welbevinden in eigen hand willen nemen. Immers veel toekomstige gezondheidsklachten worden voorkomen door tijdige herkenning, erkenning en behandeling van processen die ten grondslag liggen aan kleine of vage klachten.

Ik ben opgeleid als medisch bioloog en heb met veel plezier een flink aantal jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan aan de universiteit van Leiden, alwaar ik in 1990 ben gepromoveerd.

Vanuit diepe interesse en fascinatie voor de invloed van voeding en leefstijl op de gezondheid, alsmede de mogelijkheden om op natuurlijke wijze gezondheid te herstellen heb ik diverse opleidingen in de orthomoleculaire en klinische PNI (klinische Psycho Neuro Immunologie) gevolgd en tenslotte de master opleiding kPNI aan de universiteit van Gerona afgerond, later nog aangevuld met mycotherapie, de toepassing van medicinale paddenstoelen.
Daarnaast heb ik een master Health Education and Promotion gevolgd aan de universiteit van Maastricht.

Gerlinde Vinke, medisch secretaresse van de praktijk, heeft een brede ervaring in de gezondheidszorg en heeft een eigen schoonheidssalon waar zij gebruikt maakt van natuurlijke middelen. Haar interesse voor de leefstijlgeneeskunde maakt het prettig om haar op de post van medisch secretaresse mee te maken.