Over ons

Annemie Ewalts, arts algemene, orthomoleculaire kPNI en leefstijlgeneeskunde

Ik werk, na ruim 20 jaar ervaring als huisarts, sinds 1998 als arts in de Medische Praktijk voor Leefstijlgeneeskunde te Amersfoort.

Mijn interesse in mijn werk van huisarts- en specialist richtte zich steeds meer op de vraagstelling waarom en hoe iemand ziek wordt en welke factoren in zijn leven daaraan bijdragen. Symptomen, als de taal van het lichaam om disbalans aan te geven leren begrijpen leidt naar de oorzaak van uw klachten en ziekteontwikkeling. En daarmee kunnen we ontdekken wat helpt om die oorzaken te behandelen en zo veel mogelijk te herstellen. Het zelfgenezend vermogen zo veel mogelijk versterken door de patiënt te motiveren om gezonder te leven en te behandelen met diverse methoden en middelen uit de wetenschap van de geneeskunde is mijn werkwijze. Deze puzzel met de patiënt oplossen en gezondheid herstellen motiveert mij in mijn werk. Zo nodig maak ik gebruik van farmacotherapie als uw klachten daar aanleiding toe geven.

Mijn medische opleiding en mijn werk als huisarts breidde ik uit met specialisatie in de geneeskunde voor verstandelijk beperkten en met klinische Psycho-Neuro-Immunologie. kPNI is een nieuwe medische wetenschap over de fysiologie en biochemie van psyche, zenuwstelsel, hormonen en het immuunsysteem. Aspecten uit de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde, reinigingskuren, hartcoherentietraining en zijnsgeoriënteerde begeleiding en mindfulness zijn onderdelen van mijn werk.

In verband met vergoedingen door de zorgverzekeringen ben ik geregistreerd lid van de AVIG: Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde, heb zitting in onderwijscommissies om Leefstijlgeneeskunde te doceren aan huisartsen en elke belangstellende arts, ben lid van werkgroepen van artsen gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Lyme, schildklierfunctiestoornissen en psoriasis.

Bas van  Dijk:   Acupuncturist

Sinds 2001 ben ik werkzaam als acupuncturist in Utrecht en Amersfoort. Vanwege mijn ervaring als fysiotherapeut weten mensen met pijnklachten , gerelateerd aan klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, als rug-schouderklachten tenniselleboog, nekklachten, hoofdpijn, mij goed te vinden en consulteren mij voor begeleiding met acupunctuur. Ik benader de klacht als acupuncturist, therapeut en begeleider van het proces van herstel.

ILja de Groot, Osteopathie Eemland

start per 1 januari 2019 : u kunt een afspraak maken: 0618207343

Rita Rigtering, Praktijk voor Natuurgeneeskunde:

          medische shiatsu, acupressuur, jin shin do

          U kunt een afspraak maken: 0623023567 en zie 

                             nwp-natuurgeneeskunde.nl 

                                        shiatsucentrum.nl

Esther Miske, logopedie Flevoland

Gespecialiseerde stempraktijk

voor afasie, neurolinguistiek en logopedie 

en specialist in logopedie voor transgenders

www.logoflevo.nl ……….info@logoflevo.nl………afspraak 0365499327