Over ons

Annemie Ewalts, arts algemene, orthomoleculaire kPNI en leefstijlgeneeskunde

Ik werk, na ruim 20 jaar ervaring als huisarts, sinds 1998 als arts in het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde te Amersfoort.

Mijn interesse in mijn werk van huisarts- en specialist richtte zich steeds meer op de vraagstelling waarom en hoe iemand ziek wordt en welke factoren in zijn leven daaraan bijdragen. Symptomen, als de taal van het lichaam om disbalans aan te geven leren begrijpen leidt naar de oorzaak van uw klachten en ziekteontwikkeling. En daarmee kunnen we ontdekken wat helpt om die oorzaken te behandelen en zo veel mogelijk te herstellen. Het zelfgenezend vermogen zo veel mogelijk versterken door de patiënt te motiveren om gezonder te leven en te behandelen met diverse methoden en middelen uit de wetenschap van de geneeskunde is mijn werkwijze. Deze puzzel met de patiënt oplossen en gezondheid herstellen motiveert mij in mijn werk. Zo nodig maak ik gebruik van farmacotherapie als uw klachten daar aanleiding toe geven.

Mijn medische opleiding en mijn werk als huisarts breidde ik uit met specialisatie in de geneeskunde voor verstandelijk beperkten en met klinische Psycho-Neuro-Immunologie. kPNI is een nieuwe medische wetenschap over de fysiologie en biochemie van psyche, zenuwstelsel, hormonen en het immuunsysteem. Aspecten uit de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde, reinigingskuren, hartcoherentietraining en zijnsgeoriënteerde begeleiding en mindfulness zijn onderdelen van mijn werk.

In verband met vergoedingen door de zorgverzekeringen ben ik geregistreerd lid van de AVIG: Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde, heb zitting in onderwijscommissies om Leefstijlgeneeskunde te doceren aan huisartsen en elke belangstellende arts, ben lid van werkgroepen van artsen gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Lyme, schildklierfunctiestoornissen en psoriasis.

 

Rolinka Otto-Verberne,  therapeut orthomoleculaire kPNI- en leefstijlgeneeskunde  

Sinds 2007 behandel ik cliënten om hen te helpen hun gezondheid te behouden of deze op een zo natuurlijk mogelijke manier te herstellen. Hierbij pas ik de principes van de orthomoleculaire geneeskunde, leefstijlgeneeskunde en klinische PNI (kPNI, klinische Psycho Neuro Immunologie) toe. Ik ben blij met de samenwerking met Annemie Ewalts, arts, binnen het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde te Amersfoort.

Hoe werk ik:
U kunt bij mij terecht om, op wetenschappelijke basis, te analyseren wat de oorzaak is van Uw huidige klachten en welke processen in het lichaam verstoord zijn. Dit zal ik doen aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en het intake gesprek. Zonodig vindt er aanvullend laboratorium onderzoek plaats. Ik zal U graag uitleggen hoe leefstijl en gezondheid met elkaar zijn verbonden, hoe uw klachten zijn ontstaan en hoe leefstijl ingezet kan worden om Uw gezondheid te herstellen. Hierbij is het doel om niet alleen symptomen weg te nemen, maar ook de oorzaak van de klachten/symptomen aan te pakken. Ons lichaam heeft een geweldig zelf-genezend vermogen, dat we via leefstijl weer aan kunnen spreken. Naast leefstijl, waaronder voeding en beweging, zet ik ook vaak specifieke (natuurlijke) supplementen in om herstel van uw klachten/ziektes te bevorderen.  Want door onze cellen, weefsels en systemen te voorzien van de juiste -natuurlijke- stoffen en/of prikkels kan gezondheid worden hersteld of behouden. Ik ben blij dat mensen steeds vaker bereid zijn om te investeren in hun gezondheid en de verantwoordelijkheid voor gezond oud worden en/of herstel van hun lichamelijk en mentaal welbevinden in eigen hand willen nemen. Immers, veel toekomstige gezondheidsklachten kunnen worden voorkomen door tijdige herkenning en behandeling van processen die ten grondslag liggen aan vaak kleine of vage klachten. De mens als geheel, en in relatie met zijn omgeving staat centraal in het geheel van mijn analyses en de adviezen zullen individueel zijn, gericht zijn op de persoon.

Opleiding
Ik ben opgeleid als medisch bioloog en heb een aantal jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan aan de universiteit van Leiden , alwaar ik in 1990 ben gepromoveerd.
Vanuit diepe interesse en fascinatie voor de invloed van voeding en leefstijl op onze gezondheid, alsmede de mogelijkheden om op natuurlijke wijze gezondheid te herstellen heb ik diverse opleidingen gevolgd in de orthomoleculaire geneeskunde (SOE) en klinische PNI (via Natura Foundation en aan de universiteit van Gerona, Spanje). Opleidingen waarbij Leefstijlgeneeskunde centraal staat. Naast de nascholingen, die ik ieder jaar met veel plezier en interesse volg, heb ik mij verdiept in de mycotherapie, de toepassing van medicinale paddenstoelen, en heb ik een master Health Education and Promotion aan de universiteit van Maastricht gevolgd.

Vergoeding: Rolinka is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (maatschappij ter bevordering van orthomoleculaire geneeskunde, www.mbog.nl), en heeft AGB-code. Hierdoor bestaat de mogelijkheid voor vergoeding van het consult via aanvullende verzekering, zie uw polis of website mbog, onder zorgverzekeraars. Vergoeding valt buiten uw eigen risico. Informeer bij uw verzekering inzake vergoeding van consulten via bijvoorbeeld skype of telefoon, alsmede inzake vergoedingen van laboratorium onderzoek. Rolinka Otto-Verberne is via de MBOG aangesloten bij de geschilleninstantie Koepel Alternatieve Behandelwijzen (KAB) die klachtrecht regelt.

Hilda Mossink, orthomoleculair voedingscoach

Na mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut heb ik mij gespecialiseerd in het coachen  van mensen die gezonder willen worden door voedingsgewoonten te veranderen.

Als u door Annemie of Rolinka  naar mij verwezen  bent omdat uw klachten samenhangen met uw  voedingsgewoonten coach en begeleid  ik u naar een gezonde voedingsstijl.  Uw klachten bepalen namelijk welk  weg we moeten bewandelen en stap voor stap verbeteren  van uw voedingsgewoonten op de manier en het tempo die bij u past staat bij mij voorop.  Ik kijk samen met u wat bij u aansluit en waar u naar toe wilt. Ik bied individuele begeleiding bij het werken naar uw nieuwe gezonde leefstijl. Dat kan in de vorm van losse consulten.  Een afspraak met mij maakt u via het secretariaat.

Gerlinde Vinke, medisch secretaresse van de praktijk

 

 

Ik heb een brede ervaring in de gezondheidszorg en  werk in mijn eigen schoonheidssalon waar ik uiteraard gebruik maak van natuurlijke middelen. Mijn interesse voor de leefstijlgeneeskunde maak het prettig om de post van medisch secretaresse te “bemannen” en  ik geniet van het voor de patienten  en behandelaars prettig te maken in de praktijk .