Over ons

Annemie Ewalts, arts algemene, orthomoleculaire kPNI en leefstijlgeneeskunde.

Tevens eigenaar van Gezondheidscentrum VitaVi aan de Hendrik van Viandenstraat 15 te Amersfoort, waar op dit moment 8 behandelaars hun praktijk hebben.

Ik ben sinds 1 april 2019 met pensioen en heb mijn praktijk voor integrale en leefstijlgeneeskunde overgedragen aan Mw Trudy Vlot, dhr. Ralph Ree en Mw Ilse Miggels. Lees hieronder voor informatie over hen persoonlijk en over hun werk.

Trudy en Ralph werken samen in hun praktijk Sequana. Ilse heeft een eigen praktijk Ecovita.

 

This image has an empty alt attribute; its file name is Ilse-Wales-strand-1-2-854x1024.jpg

Praktijk ECOVITA: 

Mijn naam is Ilse Miggels (51jr) en ik zal, als integraal arts, de Medische Praktijk voor Leefstijlgeneeskunde van dokter Annemie Ewalts voortzetten samen met mijn collega’s Trudy Vlot en Ralph Ree. In veel opzichten lijkt mijn achtergrond op die van dokter Ewalts en ik kan daarom ook goed voortbouwen op haar werk als integraal- en leefstijlarts.

Met ruim 20 jaar ervaring als huisarts, basisarts in alle grote specialismen in verschillende reguliere ziekenhuizen in binnen- en buitenland en als integraal arts ben ik thuis in vrijwel alle disciplines van de reguliere en de complementaire geneeskunde. Ik heb als waarnemend huisarts gewerkt in praktijken van zowel reguliere als antroposofische, natuurgeneeskundige en homeopathisch geschoolde huisartsen. Hiermee heb ik een enorme rijkdom aan ervaring op kunnen doen met talrijke patiënten onder allerlei omstandigheden.


Mijn opleiding natuurgeneeskunde heb ik gedaan bij de ABNG (A
rtsenvereniging voor Biologische en Natuurlijke Geneeskunde) en Orthomoleculaire Geneeskunde volgens de kPNI en PNEI, waarbij ik mij o.a. heb verdiept in DNA-profilering. Ook deed ik trainingen in hartcoherentie, sapvasten en heb ik een opleiding medische acupunctuur van de British Medical Acupuncture Society voltooid.

Verder heb ik speciale interesse in ‘Mind-Body Geneeskunde’ waarin de bewustwording en integratie van fysieke, mentale en emotionele aspecten als eenheid centraal staan. Ik volgde hiertoe opleidingen danscoaching en mindfulness en kreeg ook oeroude kennis en inzichten overgedragen van een native American sjamaan op het gebied van trauma healing. 

Met een gedegen ondergrond en een open, vriendelijke maar ook kritische blik haal ik het beste uit verschillende werelden en culturen, om zo te komen tot een holistische kijk en integrale aanpak van ziekte en te streven naar een optimale gezondheid van mijn patiënten, mijzelf en de maatschappij waarin we leven.

Ik luister naar het verhaal en de klachten van mijn patiënten en samen kijken we waar op dat moment de meeste behoefte aan is en maken we een individueel plan van aanpak. 

Naast dokter ben ik moeder van twee tieners waarvoor ik vanaf de geboorte de zorg alleen heb gehad. Ik weet als geen ander wat het betekent om hard te werken en onder zware omstandigheden mijzelf staande te houden in situaties waar opgeven geen optie is. Voor mij zijn leefstijl; beweging, voeding en stressbeheersing essentiële en vanzelfsprekende onderdelen om te overleven en doelen te bereiken. Natuur en spiritualiteit zijn hierin voor mij ook belangrijk en dat is wat ik vaak mis in de reguliere geneeskunde.

Ik ben dokter Ewalts heel dankbaar dat ze mij gevraagd heeft een stukje van haar praktijk over te nemen. Voor mij betekent het een uitbreiding van het werk wat ik op kleine schaal al begonnen ben in mijn eigen praktijk voor integrale geneeskunde ‘Ecovita’ en een kans waardoor ik nu ook organisatorisch meer mogelijkheden krijg om in de komende jaren te blijven groeien in de Integrale Geneeskunde.

Ik verheug mij erop u te ontmoeten,                                                                         Ilse Miggels, 033-2110107  voor praktijk.ecovita@gmail.com.   www.ecovita.nl is bijna klaar.

Praktijk SEQUANA: Centrum voor natuurlijke, integrale geneeskunde, leefstijl geneeskunde en preventie

This image has an empty alt attribute; its file name is FW_-Ziggo-maakte-uw-foto-tijdens-de-Week-van-de-Ondernemer-4-683x1024.bmpThis image has an empty alt attribute; its file name is Ralph-Ree-WVDO-1-683x1024.jpg

Dokter Trudy Vlot en kPNI therapeut Ralph Ree werken samen in Praktijk Sequana tfnr: 0416543310 / www.sequana.nl 

Voor ons staat ‘kwaliteit van leven’ voorop. In onze optiek is dit belangrijker dan ‘alle problemen oplossen’.

Wat kunt u verwachten wanneer u een afspraak maakt:

  • Een zeer brede kijk naar uw problemen en vraagstelling
  • Een persoonlijke aanpak
  • Een heldere uitleg over uw klacht(en)
  • Waar nodig ‘meten is weten’
  • Begeleiding in het veranderen van leefstijl
  • Voeding als medicijn inzetten
  • No-nonsense therapie 

Zowel Ralph Ree als Trudy Vlot kunnen een breed scala aan klachten of aandoeningen helpen aan te pakken. Staat uw klacht of aandoening niet vermeld, vraag ons om advies. 

Lees meer over Sequana op www.sequana.nl Of vraag de (digitale) praktijkbrochure aan: info@sequana.nl 

RALPH REE

All-round therapeut, orthomoleculair therapeut, darmtherapeut, voeding als medicijn, leefstijl interventies, coach, mental coach, acupuncturist, IMT-therapeut (Integrative Manual Therapy) en fysiotherapeut 

Voor wie: mensen met darmklachten, of klachten daaraan gerelateerd; zoals klachten van het bewegingsapparaat, auto-immuun-ziekten (colitis ulcerosa, prikkelbare darm syndroom / IBS, m. Crohn, reumatoïde artritis e.d.), huidproblemen, SOLK, spijsverteringsproblemen, leverklachten, energie verstoring (ME, chronisch vermoeidheidssyndroom), cholesterolproblemen / hart-vaataandoeningen, pijn klachten 

Specifieke interesse: Darm-therapie en stress behandelingen, meestal door een tekort aan energie. 

Energie, immuunsysteem, moe en voeding: “It’s all about energy”
Energie en energieproductie is het allerbelangrijkste wat menselijk functioneren in stand houdt. Ik heb zelf een periode van burn-out meegemaakt, opgebrand, waarvan ik veel geleerd heb over mijn eigen energietekort.

Energie productie is van spijs verteren afhankelijk. Hierin staat voeding centraal. Vele kookcursussen met ‘voeding als medicijn’ volgden we om de effecten van verteringsenergie zelf te mogen ervaren. Mijn masteropleiding in kPNI heeft mij op wetenschappelijke manier geinspireerd het verschil te zien tussen hedendaagse voedingstrends en echte voeding. Voeding is onontbeerlijk voor energie, vitaliteit en algemeen welbevinden. Veel symptomen hebben direct of indirect met ons spijsverteringssysteem, lees energie, te maken. Met als rode draag: het immuunsysteem in al zijn facetten. 

Leefstijl

In 2011 heb ik zelf meegedaan aan een onderzoek naar de effecten van leefstijl interventies op gezondheid en vitaliteit. Met meetbaare bloed parameters. Zowel voor als na de interventie. Ik ben daar overtuigd geraakt van wat ik allang wist. Cholesterolwaarden in 10 dagen 2 hele punten gedaald. Geen medicijn kan dat evenaren. Vandaar mijn interessen in celbiologie en fysiologie, hoe we als mens zijn ontwikkeld en hoe we nu in het leven staan, gedicteerd door materiele zaken. We zijn te ver afgedwaald van wat voor al onze cellen ‘normaal zou moeten zijn.

De balans tussen energieproductie en energieverbruik is vaak ernstig verstoord. Hoe energie weer normaal kan worden is mede afhankelijk van uw eigen motivatie en leefstijl. De motivatie (psyche) is weer afhankelijk van uw energie! Een vicieuze cirkel. Zonder levensenergie geen psychische weerbaarheid en kracht. Moe. Zowel fysiek als psychisch. 

TRUDY VLOT

Algemeen arts voor Leefstijl Geneeskunde, natuur geneeskunde, homeopathie, kPNI, orthomoleculaire therapie, fytotherapie, NTTT, ontstoringen, coaching 

Voor wie:

kinderen (vaccinaties, voeding, eczeem, etc.), autistiforme aandoeningen (ADHD, ADD, autisme, Asperger, PDD-NOS), hormonale problemen, vruchtbaarheidsvraagstukken, PMS, (bijna) burnout, (chronische) vermoeidheid, bijnieruitputting, SOLK, gedrags- en stemmingsklachten, slaapproblemen, klachten na doorgemaakte infectie (zelfs jaren later) 

Specifieke interesse:

Autistiforme aandoeningen, burnout, hormonale klachten, niet-toxische tumor therapie en SOLK 

Ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die vitaal en optimaal gezond willen zijn, of een goede kwaliteit van leven willen hebben ondanks hun kwalen. Dit doe ik aan de hand van het door ons ontwikkelde concept ‘Forward to Basics’. Vroeger wisten we ‘automatisch’ wat gezond en goed voor ons was. Nu is het de bedoeling dat we deze eigen-wijsheid weer terug aanleren. En de huidige stand van de techniek kunnen we daar zeker bij gebruiken. Dus je hoeft niet in je berenvelletjes op een kampvuurtje je visje te bakken.

Maar wel veel aandacht voor de basisbehoeften van de persoon die bij me komt. 

Vanuit mijn passie voor alles wat leeft, groeit en bloeit heb ik altijd gezondheid en welzijn voor mens, dier en plant en het bedrijfslieven willen combineren. Ik heb hiervoor de studies geneeskunde en bedrijfseconomie gevolgd.

In beide vakgebieden ben ik vele jaren werkzaam (geweest). Na mijn studie geneeskunde eerst ruim tien jaar in het bedrijfsleven gewerkt, daarna een eigen praktijk Sequana gestart.

Maar in de eerste plaats ben ik mens, moeder, oma en echtgenote. Mijn motto ‘gezondheid en welzijn van het individu en daardoor een optimaal functioneren in het werkveld cq bedrijfsleven’.

Dit heeft te maken met respect voor alles wat leeft. ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf’, houdt ik de meeste mensen voor, maar geldt zeker ook voor mijzelf. 

U bent van harte welkom in onze praktijk.

Trudy en Ralph

In gezondheidscentrum Vitavi werken ook:

Bas van  Dijk:   Acupuncturist

Sinds 2001 ben ik werkzaam als acupuncturist in Utrecht en Amersfoort. Vanwege mijn ervaring als fysiotherapeut weten mensen met pijnklachten , gerelateerd aan klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, als rug-schouderklachten tenniselleboog, nekklachten, hoofdpijn, mij goed te vinden en consulteren mij voor begeleiding met acupunctuur. Ik benader de klacht als acupuncturist, therapeut en begeleider van het proces van herstel.

ILja de Groot, Osteopathie Eemland

Voor informatie en afspraken bel: 0618207343

www.osteopathie-eemland.nl

This image has an empty alt attribute; its file name is ASCH-low-res-20140403-1304-1-1.jpg

Ik ben Ilja de Groot (1972), osteopaat in Amersfoort. Voor mij is osteopathie het mooiste vak van de wereld. Het menselijk lichaam vind ik oneindig interessant. De uitdaging van het volgen van mijn manuele bevindingen en die te koppelen aan mijn theoretische kennis voor een oplossing voor jou als patiënt is fantastisch. 

Ik ben afgestudeerd aan College Sutherland met de casestudie: “osteopathie bij dyspareunie na hysterectomie”. (In gewone mensentaal: Het effect van osteopathie bij een vrouw met pijn bij het vrijen. De pijn is enkele jaren na het verwijderen van de baarmoeder ontstaan.) Sindsdien werk ik als ZZP-er bij een tweetal collega’s in de praktijk en nu ook in mijn eigen praktijk voor osteopathie in Amersfoort.

Sinds 2014 woon ik in Amersfoort met mijn partner en onze dochter. Oorspronkelijk kom ik uit Alkmaar en de nuchtere Noord Hollandse instelling heb ik nog steeds. Ik ben oprecht, invoelend, eerlijk en direct. In mijn vrije tijd mag ik graag koken, wandelen en lezen

Rita Rigtering, Praktijk voor Natuurgeneeskunde:

Medische shiatsu, acupressuur, jin shin do

U kunt een afspraak maken: 0623023567 en zie 

nwp-natuurgeneeskunde.nl 

shiatsucentrum.nl

Esther Miske, logopedie Flevoland

Gespecialiseerde stempraktijk

voor afasie, neurolinguistiek en logopedie 

en specialist in logopedie voor transgenders

www.logoflevo.nl ……….info@logoflevo.nl………afspraak 0365499327

Bianca Brouwer,

Praktijk Ziehier voor massage, bachbloesems en healing

Voor een afspraak belt u06-48932044  

Of mail naar bianca@ziehier.nu

Lees meer op www.ziehier.nu