Over ons

Dokter Annemie Ewalts

foto facebook (1)

Ik werk, na ruim 20 jaar ervaring als huisarts, sinds 1998 als leefstijlarts in mijn Medische Praktijk voor Leefstijlgeneeskunde en het Gezondheidscentrum VitaVi te Amersfoort.

Mijn interesse in mijn werk van huisarts- en specialist richtte zich steeds meer op de vraagstelling waarom en hoe iemand ziek wordt en welke factoren in zijn leven daaraan bijdragen. Symptomen, als de taal van het lichaam om disbalans aan te geven leren begrijpen is veel interessanter dan symptomen te zien als klachten die weggewerkt moeten worden met behulp van medicijnen of chirurgie zonder te begrijpen waarom die zijn ontstaan. Het zelfgenezend vermogen zo veel mogelijk versterken door de patiënt te motiveren om gezonder te leven en te behandelen met diverse methoden en middelen uit de geneeskunde is mijn werkwijze. Deze puzzel met de patiënt oplossen en gezondheid herstellen motiveert mij in mijn werk. Zo nodig maak ik als arts gebruik van farmacotherapie als uw klachten daar aanleiding toe geven.

Mijn medische opleiding en mijn werk als huisarts breidde ik uit met specialisatie in de geneeskunde voor verstandelijk beperkten en met klinische Psycho-Neuro-Immunologie, een nieuwe wetenschap over de samenwerking van psyche, zenuwstelsel, hormonen en het
immuunsysteem. Aspecten uit de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde, reinigingskuren, hartcoherentietraining en zijnsgeoriënteerde begeleiding met meditatie en mindfulness zijn onderdelen van mijn werk.

In verband met vergoedingen door de zorgverzekeringen ben ik geregistreerd lid van de AVIG: Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde, heb zitting in onderwijscommissies om Leefstijlgeneeskunde te doceren aan elke belangstellende arts, ben lid van werkgroepen van artsen gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Lyme en schildklierfunctiestoornissen.

Voedingsdeskundige Gerdi ter Heegde

Gerdi

Levend&Wel is mijn praktijk voor voedingstherapie en -begeleiding.

Mijn opleiding in London tot Nutritional Therapist aangevuld met orthomoleculaire PNI leerde mij alles over de invloed van voeding op de gezondheid van de mens. Bij 70-tot 90 % van de chronische klachten speelt voeding en leefstijl immers een belangrijke rol. Met de principes van Functional Medicine kijk ik naar uw voedingspatronen en andere aspecten van uw leefstijl, naar belastende externe factoren zoals bijvoorbeeld chemicaliën, schimmels en allergenen en ook naar wat u eventueel mist aan opbouwende nutriënten.

Voedingstherapie is een van de aspecten van de leefstijlgeneeskunde van arts Annemie Ewalts. Door voor u bij chronische klachten samen te werken met haar, combineren wij medische behandeling met voedingstherapie en begeleiding. Deze gezondheidszorg + bieden wij u om uw zelfgenezend vermogen zoveel als mogelijk te behandelen en te ondersteunen. Waar nodig maken wij gebruik van reguliere geneeskunde. Daarom heb ik mij sinds september 2014 gevestigd in het Gezondheidscentrum VitaVi in Amersfoort.

 Ik ben lid van de Nederlandse Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) www.mbog.nl waardoor mijn werk kwalitatief gewaarborgd is en mijn consulten (deels) vergoed zullen worden door uw aanvullende zorgverzekering.

Samen met u werken aan optimale voeding en leefstijl voor uw gezondheid en stap voor stap deze gewoontes integreren in uw dagelijks leven, is wat ik met enthousiasme doe!

Gerlinde Vinke, medisch secretaresse van de praktijk, heeft per 1 februari de taak van Marina overgenomen. Zij heeft een brede ervaring in de gezondheidszorg en zij heeft een eigen schoonheidssalon waar zij gebruikt maakt van natuurlijke middelen. Haar interesse voor de leefstijlgeneeskunde maakt het prettig om haar op de post van medisch secretaresse mee te maken.