Over ons

Annemie Ewalts, arts algemene, orthomoleculaire kPNI en leefstijlgeneeskunde

Ik werk, na ruim 20 jaar ervaring als huisarts, sinds 1998 als arts in de Medische Praktijk voor Leefstijlgeneeskunde te Amersfoort.

Mijn interesse in mijn werk van huisarts- en specialist richtte zich steeds meer op de vraagstelling waarom en hoe iemand ziek wordt en welke factoren in zijn leven daaraan bijdragen. Symptomen, als de taal van het lichaam om disbalans aan te geven leren begrijpen leidt naar de oorzaak van uw klachten en ziekteontwikkeling. En daarmee kunnen we ontdekken wat helpt om die oorzaken te behandelen en zo veel mogelijk te herstellen. Het zelfgenezend vermogen zo veel mogelijk versterken door de patiënt te motiveren om gezonder te leven en te behandelen met diverse methoden en middelen uit de wetenschap van de geneeskunde is mijn werkwijze. Deze puzzel met de patiënt oplossen en gezondheid herstellen motiveert mij in mijn werk. Zo nodig maak ik gebruik van farmacotherapie als uw klachten daar aanleiding toe geven.

Mijn medische opleiding en mijn werk als huisarts breidde ik uit met specialisatie in de geneeskunde voor verstandelijk beperkten en met klinische Psycho-Neuro-Immunologie. kPNI is een nieuwe medische wetenschap over de fysiologie en biochemie van psyche, zenuwstelsel, hormonen en het immuunsysteem. Aspecten uit de natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde, reinigingskuren, hartcoherentietraining en zijnsgeoriënteerde begeleiding en mindfulness zijn onderdelen van mijn werk.

In verband met vergoedingen door de zorgverzekeringen ben ik geregistreerd lid van de AVIG: Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde, heb zitting in onderwijscommissies om Leefstijlgeneeskunde te doceren aan huisartsen en elke belangstellende arts, ben lid van werkgroepen van artsen gespecialiseerd in de behandeling van de ziekte van Lyme, schildklierfunctiestoornissen en psoriasis.

 

Hilda Mossink, orthomoleculair voedingscoach

Na mijn opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut heb ik mij gespecialiseerd in het coachen  van mensen die gezonder willen worden door voedingsgewoonten te veranderen.

Als u door Annemie of Rolinka  naar mij verwezen  bent omdat uw klachten samenhangen met uw  voedingsgewoonten coach en begeleid  ik u naar een gezonde voedingsstijl.  Uw klachten bepalen namelijk welk  weg we moeten bewandelen en stap voor stap verbeteren  van uw voedingsgewoonten op de manier en het tempo die bij u past staat bij mij voorop.  Ik kijk samen met u wat bij u aansluit en waar u naar toe wilt. Ik bied individuele begeleiding bij het werken naar uw nieuwe gezonde leefstijl. Dat kan in de vorm van losse consulten.  Een afspraak met mij maakt u via het secretariaat.

Gerlinde Vinke, medisch secretaresse van de praktijk

Ik heb een brede ervaring in de gezondheidszorg en  werk in mijn eigen schoonheidssalon waar ik uiteraard gebruik maak van natuurlijke middelen. Mijn interesse voor de leefstijlgeneeskunde maak het prettig om de post van medisch secretaresse te “bemannen” en  ik geniet van het voor de patiënten en behandelaars  prettig te maken in de praktijk.

 

 

Bas van  Dijk:   Acupuncturist

Sinds 2001 ben ik werkzaam als acupuncturist in Utrecht en Amersfoort. Vanwege mijn ervaring als fysiotherapeut weten mensen met pijnklachten , gerelateerd aan klachten van het houdings- en bewegingsapparaat, als rug-schouderklachten tenniselleboog, nekklachten, hoofdpijn, mij goed te vinden en consulteren mij voor begeleiding met acupunctuur. Ik benader de klacht als acupuncturist, therapeut en begeleider van het proces van herstel.